Historie

DIT JAAR BESTAAN WE 80 JAAR...... Het begon allemaal in 1938 toen Diedert Sytsma samen met zijn vrouw Brechtsje Kooistra een handel in geregelde en ongeregelde goederen begon in een pand aan het Zuidend op het hoekje bij de bekende waterpoort van Sneek. Na de tweede wereldoorlog was er een grote vraag naar oude en tweedehands meubelen en werd de 'uitdragerij' op het Zuidend te klein en moesten ze uitbreiden en konden een pand op de Gedempte pol kopen. Deze werd gevuld met huisraad, enige tijd later werd het oude wijnpakhuis ernaast (nummer 9) aangekocht. De zaken liepen goed en toen het oude pakhuis daar weer naast te koop kwam ( no.11) konden ze die ruimte ook goed benutten.

In de jaren 70 kwam de zoon van Diedert, Jan Sytsma in de zaak te werken die samen met zijn vrouw Els Rentier als eerste het pand no.11 liet renoveren en er een nieuw twee etages tellend pand liet opzetten. Daarna werdt de winkel no.7 gerenoveerd en in de jaren 90 het pand nummer 9. In 1994 was er veel vraag naar het logen van meubels en die vraag werd beantwoord door de zoon van Jan Sytsma, Rick Sytsma, die een stuk grond kocht in IJlst en daar samen met Ylona Kruis een loods op bouwde en een logerij begon. Die ruimte werd na 4 jaar te klein en na twee uitbreidingen van 160 m2 en 240 m2 werd deze loods ook te klein en werd er in Sneek nieuwe grond aangekocht op industrieterrein de Hemmen. In 2003 werd daar aan de Zeilmakersstraat 33 een nieuw pand opgeleverd van 2500 m2. Na een paar jaar was de nieuwe rondweg ( A7) van Sneek klaar en stond het pand volop in de picture.

Toen in 2008 besloten werd om de panden aan de Gedempte Pol te verkopen was dat wel even slikken na 63 jaar daar te hebben gewerkt en gewoond, een koper was gelukkig snel gevonden en in een half uur was de koop gesloten en begon de grote verhuizing. Daar kwamen we dingen tegen in hoeken die er al 40 jaar hadden gelegen, wat een schatzoekerij !! Alles is vervoerd naar de Zeilmakersstraat op industrieterrein de Hemmen. We hebben twee maanden bijna elke dag s ochtends een vrachtauto vol geladen die we dan de rest van de dag hier konden uitpakken, schoonmaken en etaleren. In 2017 bestaat ons bedrijf 80 jaar en is uitgebreid met inboedelopslag, restauratie, houtworm bestrijding, het geven van woonadvies, taxaties van antiek voor verzekeringen en of nalatenschappen/erfenissen, verhuur van draaiorgels, logerij, en verkoop van nieuwe, oude en antieke meubelen en woonaccessoires en cadeautjes. De tweede generatie is nog steeds actief in de winkel maar ook de vierde generatie helpt ook al regelmatig mee in de zaak ( Sam 6 jaar) die dan roept : papa gaan we werken, mag ik helpen?

Recent nieuws